top of page

Koledar 2024

Koledar 2024

Ponosno predstavljam Koledar 2024, ki sem ga oblikoval za Center za pomoč na domu Maribor. Gre za edinstveno in ljubeče oblikovan koledar, ki bo v prihajajočem letu razveseljeval uporabnike centra ter vse, ki ga bodo imeli priložnost videti.

Oblikoval sem ga v programu Photoshop in Illustrator, ilustracije so narisali otroci zaposlenih v Centru za pomoč na domu Maribor. Skupaj smo ustvarili nekaj posebnega - koledar, ki odseva otroški pogled na delo njihovih ljubljenih mam.

Vsak mesec na koledarju je okrašen z unikatno risbo otroka, ki je ustvaril svojo vizijo, kako vidijo svoje mamice pri delu. Te srčne in iskrene ilustracije ne le označujejo mesecev, ampak prinašajo tudi toplino in čustveno povezanost.

Osnutek v Illustratorju:


Začel sem z ustvarjanjem osnutka koledarja v Illustratorju, ki omogoča prilagodljivost in natančnost pri postavitvi in oblikovanju.

Unikatne risbe otrok v Photoshopu:


Otroci so ustvarili srčne ilustracije, ki so po skeniranju bile uvožene v Photoshop. S pomočjo programa sem dodal teksture, barvne učinke in poskrbel za vsako podrobnost.

Priprava za tisk:


Koledar je pripravljen za optimalen tisk, s pravilnimi barvnimi profili in nastavitvami, zagotavljajoč vrhunske rezultate.

Razvoj naslovnice

Razvoj naslovnice za Facebook je združil tridimenzionalno predstavitev logotipa in sezonsko prilagojeno okolje, kar ustvarja privlačno vizualno podobo. Projekt je bil izveden s pomočjo naprednih orodij: 3Ds Max za 3D modeliranje, Adobe Illustrator za oblikovanje in Adobe Photoshop za končno obdelavo. Ta pristop je omogočil ustvarjanje dinamične in estetsko dovršene naslovnice, ki odraža trenutni letni čas. Dodatna pozornost je bila namenjena prilagajanju pravilne velikosti in razmerij, zagotavljajoč, da naslovnica ustreza platformi in ohranja svojo vizualno privlačnost na vseh napravah.

CPND_FB_Naslovnica.jpg
Grafično-oblikovanje---Brošura-01.jpg
Grafično-oblikovanje---Brošura-02.jpg
Beležka

Začel sem z oblikovanjem vektorskih elementov v Adobe Illustratorju, saj je ta program moj prvi izbor za vektorsko grafiko. Ko sem končal, sem projekt prenesel v Photoshop, kjer sem vse skupaj sestavil in pripravil za tisk. Posebno pozornost sem namenil centriranju besedila, da bi upošteval zamik, ki ga povzroča spirala beležke.

Grafično-oblikovanje_Beležka-Spredaj.jpg
Grafično-oblikovanje_Beležka-Zadaj.jpg
Vizualno oblikovanje oglasa za delo

Izdelava oglasa za delo je bila kratek, a prijeten projekt, izveden z Adobe Illustratorjem. Grafika učinkovito prikazuje naravo dela, ki ga opravlja potencialno delovno mesto, za katero se iščejo novi sodelavci. Ta pristop ne samo da potencialnim kandidatom omogoča boljše razumevanje zahtev in narave dela, ampak tudi vizualno izpostavlja podjetje kot privlačnega delodajalca. Zasnovan z mislijo na večkratno uporabo, je oglas oblikovan tako, da je prilagodljiv za različne medijske platforme in kampanje, kar zagotavlja dolgoročno uporabnost in učinkovitost pri privabljanju pravega talenta.

Čestitka za zaposlene in uporabnike
grafično oblikovanje Čestitke

Ta projekt zajema oblikovanje voščilnice za zaposlene in uporabnike, ki jo ob koncu leta izroči direktorica. Pri ustvarjanju voščilnice sem uporabil programski opremi Adobe Illustrator in Photoshop. Posebnost tega projekta je v tem, da sem na voščilnico vključil obraze zaposlenih, kar ustvarja osebno in pristno izkušnjo za prejemnike.


Grafično oblikovanje:
Uporaba Adobe Illustrator in Photoshop omogoča visoko kakovostno oblikovanje in prilagajanje podrobnosti, kar zagotavlja estetsko privlačno končno voščilnico.

Obdelava obraza zaposlenih:
Tehnična spretnost v manipulaciji in integraciji posameznih obrazov v voščilnico zahteva natančnost in poznavanje orodij za urejanje fotografij.

Prilagajanje dimenzij in ločljivosti:
Voščilnica mora biti primerna za tiskanje in spletno deljenje, zato je bila pozornost namenjena pravilni dimenzijam in ločljivosti slike.

Priprava za tisk:
Posebna pozornost je bila namenjena pripravi voščilnice za tisk. To vključuje pravilno nastavitev barv, upoštevanje tiskarskih zahtev in zagotavljanje visoke ločljivosti, kar omogoča kakovosten tisk voščilnice za fizično distribucijo med zaposlenimi.

grafično oblikovanje Čestitke
grafično oblikovanje Čestitke
grafično oblikovanje Čestitke
grafično oblikovanje Čestitke

Fotografiranje Dedka mraza

December je bil poln radosti za otroke zaposlenih, saj so poleg običajnega obdarovanja srečali tudi čarodeja Nikija. S svojimi čarovnijami je dodal pravljično noto praznovanju, ustvaril čarobno vzdušje in otroke popeljal v svet čudes. Nepozabno doživetje za najmlajše!